SvatoVáclavský SIDEEVENT "Zlomení Prokletí"

28.09.2011 13:30

Stateční Bojovníci !!!

 SvatoVáclavský Sideevent "Zlomení Prokletí" budiž vyhlášen a vy si připravte své zbraně a hlavně dostatek umu pro Zlomení Prokletí, které na nás upadlo po tom, co z hrobky Sv. Václava zmizela jeho lebka. Je naší povinností tuto lebku najít a navrátit ji zpět na své místo, kam patří, aby duše Sv. Václava mohla v pokoji odpočívat na věčné časy. Ten, kdo navrátí jeho lebku, stane se pro mnohé hrdinou a pro mnohé spasitelem, který zlomil prokletí.

 

 Čeká  vás všechny velkolepé bitevní tažení tak trošku jinak. Náplní tohoto Sideeventu nebude jen boj samotný, ale i rychlost a fyzická výdrž, kterou prokážete skrze pro vás jistě snadné úkoly. Jako skupinky odvážných bojovníků budete pátrat po kouscích informací, které někoho z vás zavedou ke ztracenému artefaktu -> lebce Sv. Václava. Pamatujte však, že lebku může získat jen jeden a jen jeden se může stát tím, co zlomí prokletí. Než toho však dotyčný dosáhne bude muset stejně tak, jako vy všichni ostatní, projít mnoha již zmíněnými zkouškami a probojovat se přes velké množství dychtících bojovníků, kteří pasou nejen po zmíněném artefaktu, ale i po slávě na bitevním poli.

 

 Začátek tohoto Sideeventu je vyhlášen v 13:30. Místo setkání je v Gránickém údolí na plácku, kde je dřevěný vláček u dřevěného přístřešku. Je to zhruba v těchto místech mapy.cz/#x=16.044403&y=48.857088&z=15&c=23-14-30-28-29-27&t=o&q=znojmo&qp=9.804752_48.046693_18.452913_51.419874_6&umc=9kg6nxRxkp¨=M%C3%ADsto%20setk%C3%A1n%C3%AD&u=m

 

CO S SEBOU?

  Rozhodně si sebou vezměte zbraně, se kterými se zúčastníte bojů jak při bitevním tažení, tak v arénkách. Dále si sebou vezměte nějaké oblečení, které bude mít kapsu, ze které vám jen tak něco nevypadne a nebo nějakou taštičku či mešec. Je také důležité, aby nebylo moc složité věci, které si k sobě uložíte vyndat a někomu je předat. Další, co nemusí být od věci je něco k snědku, kdyby vám vyhládlo, a něco k pití. A samozřejmě dobrou náladu a chuť stát se nejlepším bojovníkem.

 

Jak to bude celé probíhat?

 Boje budou probíhat dle trošku odlišných pravidel, než běžné Bitevní tažení. Způsob boje a pravidla boje zůstavájí stejné. V tomto bitevním tažení se nepočítájí vámi dosažené schopnosti - > Odolnost a Vytrvalost. Důvod je ten, aby byl tento Sideevent vyrovnaný pro všechny stejně od začátku.

 

 No začátku má každý bojovník 2 životy.

 Náhodně se vylosují trojice bojovníků, kteří spolu utvoří skupinky. Vyrazí hledat informace o zmizelé lebce a potýkat se s ostatními skupinami na bitevní pole. Tyto utvořené skupinky jsou trojice přátel a dobrodruhů na život a na smrt, tzn. že se navzájem ochraňují a pomáhají si v boji i mimo něj. Návzájem mezi sebou nebojují a nezabíjí se. Jsou si věrni až do smrti. Tato trojice může mít do boje s sebou jakékoliv zbraně. Jediné co je omezené je maxmálně 1 vrhací zbraň na bojovníka, maximálně 1 kopí do skupiny, maximálně 1 velký štít do skupiny a maximálně 1 střelnou zbraň do skupiny.

 Ve chvíli, kdy někdo z vás umře, vrací se zpět na startovní místo (to je zároveň oživovací místo), kde vyčká příchodu dalších mrtvých bojovníků a společně s nimi utvoří další skupinku trojice bojovníků. Toto je pro každého nová družina, se kterou vyrazí čelit dobrodružství a nástrahám bitevního pole. Jakékoliv závazky k předešlé skupince tak ztrácí.

 

 Každý bojovník dostane na začátku a v průběhu hry několik předmětů, se kterými bude během hry manipulovat a předávat nepříteli, který ho přemůže v boji. Usmrtí ho. Chápejte tak, že mu zasadí zásahem smrtelnou ránu, či-li ubere mu tak poslední život (jedná se o TROFEJE a KOUSKY INFORMACÍ). Některé nasbírané všci si bojovník nechává i po své smrti a nikomu je nedává (jedná se o ČÁST SETU).

 

Co jsou to TROFEJE a co s nima?

 TROFEJ je označení kolíku. Tento kolík symbolizuje to, že jste někoho usmrtili. Na začátku a při každém svém oživění dostane každý jeden kolík. Tento jediný kolík pak odevzdá svému přemožiteli. Za takto nasbírané TROFEJE je možné zvednout svoje životy a získat tak jistou hodnost (dle tabulky uvedené níže). Takto získané životy a hodnost má až do konce bitevního tažení a neztrácí je po každé své smrti. Všechny nasbírané TROFEJE si necháváte u sebe, dokud nebude možnost je odložit nebo vyměnit v oživovacím místě.

 Tato tabulka je prozatím jen orientační. Její přesné znění bude zveřejněno na místě dle skutečného počtu účastníků.

 

HODNOST ŽIVOTY CENA V TROFEJÍCH
DOBRODRUH 2 životy toto má na začátku každý
KNECHT 3 životy 7 trofejí
RYTÍŘ 4 životy dalších 10 trofejí
HRDINA 5 životů dalších 20 trofejí

 

Co jsou to KOUSKY INFORMACÍ a co s nima?

 KOUSKY INFORMACÍ představují dřevěná kolečka. Na začátku hry dostane každý bojovník jedno dřevěné kolečko. Toto dřevěné kolečko předává bojovík tomu, kdo jej usmrtil. Svému přemožiteli předává zárověň všechna ostatní dřevěná kolečka (KOUSKY INFORMACÍ), které nasbíral. Bojovník, co nasbírá nejvíce (nejlépe všechny) KOUSKŮ INFORMACÍ a bude je mít u sebe v pravý čas, najde tak cestu ke zmizelé lebce Sv. Václava a zlomí tak prokletí.

 

Co jsou to ČÁSTI SETU a co s nima?

 ČÁSTI SETU představují odměnu ve formě barevných kuliček nebo kamínků, které mají specifickou barvu typickou pro každé místo, kde je možné je získat. Tato místa jsou 4. Vždy je možné mít u sebe jen jednu kuličku od každé barvy. Když budete usmrceni, nasbírané ČÁSTI SETU svému přemožiteli nepředáváte. Necháváte si je. ČÁSTI SETU také nelze s nikým vyměňovat nebo je někomu předávat.

 ČÁSTI SETU lze tedy získat na 4 místech. A to za splnění jistého úkolu, který tam na vás čeká. Plnit úkol na těchto místech můžete jenom v případě že jste živí, tzn. že máte minimálně 1 život, a nesmíte být při jeho plnění přerušeni (napadeni útokem, usmrceni,...). V případě, že dojde k přerušení při plnění úkolu, je třeba tento úkol začít plnit od začátku.

 Na těchto 4 místech je také možné si vyléčit 1 život. A to za splnění stejného úkolu, za který lze získat ČÁSTI SETU. Životů si můžete vyléčit kolik chcete. Ale vždy jen do vašeho maxima určeného vaší hosností. Úspěšné doléčení života je vázané na stejnou podmínku s nepřerušením při plnění úkolu.

 Za splnění jednoho úkolu nelze dostat obě odměny (tedy ČÁS SETU a VYLÉČENÍ ŽIVOTA). Tzn, že pro získání obou odměn je třeba zadaný úkol splnit dvakrát. Úkoly budou vesměs jednoduché a je jen na vás, jestli v nich obstojíte nebo ne.

 Nasbíráním všech 4 barev ze všech 4 různých míst dáte dohromady KOMPLETNÍ SET, který vyměníte v oživovacím místě za 1 TROFEJ.

 

Kdy bude hra u konce?

 Hra skončí ve chvili, kdy dosáhne určitý počet bojovníků hodnosti HRDINA (bude určeno na místě, dle počtu zúčastněných), nebo po vypršení časového limitu (ten bude určen na místě, dle poču zúčastněných) a zároveň bude mít některý z bojovníků u sebe všechny KOUSKY INFORMACÍ (nebo minimálně většinu).

 Po skončení tohoto netradičního bitevního tažení bude pro bojovníky, kteří dychtí po dalším boji, uspořádán klasický Arénkový turnaj.