SIDEEVENT "Boj za svobodu" - BRNO

17.11.2011 19:54

 Tak již je to za námi a tak bych chtěl shrnout co se vlastně stalo.

 Na začátku dne všichni poctivě dorazili tak, jak bylo řečeno a proto se stihlo vše zapsat a v 12:30 začal výklad pravidel.

 Po výkladu pravidel byly jednotlivÍ válečníci a bojovnice rozděleni k jednomu nebo druhému kapitánovi. Ti však postupně nevybírali sobě, nýbrž soupeři. Po rozdělení mohla začít první část nesoucí se v duchu Capture the Flag.

 Po prvních třech kolech bylo jasné, že zelená strana roznesla na kopytech stranu bílých a pod vedením udatného bijce Norno Himlotha zvítězili 3:0. Bílá strana se však nenechala zahambit a po menší výměně několika válečníku, vyrazila vstříc a za hřmotu praskajících štítů a křiku umírajících dovedl hrdý elf Beniamin Půlhučka bílou stranu k vítězství 2:1.

 Po malé pauze začala aréna náhodných trojic a o tom kdo s kým bude rozhodla černá krabička. Všichni byli napnutí a jen čekali koho jim osud přidělí. Za pár málo chvil byly kostky vrženy a aréna mohla začít. Každá trojice ze sebe vydala to nejlepší a jelikož se hrálo na dvě vítězná kola, povětšinou byl stav po boji 2:1. Po urputných bojích zůstali pouze tři přeživší trojice a proto dle nejlepšího uvážení tým PM rozhodl že nastoupí všichni a nechť zvítězí ten lepší. Několik málo chvil válečníci pobíhali po aréně aniž by na někoho zaútočili, avšak s prvním sekem se rozpoutala vřava. Řinčení zbraní utichlo a prach pomalu sedal. Pomalu byly vidět siluety a všem se pomalu vykreslovali postavy. Byl to Armorik, Prcek a Kaneda kdo zvítězili a ostatním ukázali zač je toho loket. Na druhém a třetím místě umístily trojice Radis, Sagus, Torin a Morgulus, Trpan, Nosferat.

 Nebylo proč zahálet a tak hned po chvíli odpočinku začala aréna jednotlivců. Ze začátku byla aréna rozdělena na čtyři menší. Postupně jeden po druhém umírali válečníci pod dopady těžkých seker či seky hbitých mečů. Ve chvíli kdy zbývalo posledních 8 nejlepších bojovníků začal boj probíhat pouze ve dvou arénách, abychom se mohli pokochat bojem který už za to stál. Boj byl neúprosný, ani jeden válečník se nechtěl vzdát šance na to zvítězit, avšak jak tomu tak bývá vítěz může být jen jeden a tím se stal Armorik, když ve finále vyřadil Norno Himlotha který obsadil příčku druhou. Na třetím místě se umístil Morgulus poté, co utnul hlavu svému soku Tristanovi.

 Zde k vidění fotografie vítězů arének 1v1:

 Bylo dobojováno a proto z moci mi svěřené a jsem vyhlásil Reálky. Osud tomu asi tak chtěl a tak na jedné straně stali zastánci Baatoru a na druhé svobodní Brňané. Ačkoli byly nakonec těmi Baatorskými pohůnky rozmetáni, bojovali jako lvi a když umírali, věděli že jsou svobodní. Jako poslední zůstali ti nejmladší z Baatorské družiny a ti dokázali, že jsou opravdoví bijci, jak má být, ačkoli věk příliš vysoký ještě nemají. Sláva vám Denisi a Norberte. Sláva i vítězům a čest poraženým.

 Doufám že jste si první brněnský War Gejm užili a příště zase na viděnou.

 Za celý tým Projektových Manažerů děkuji

 Jan "Zaklínač" Pauschek